Liczba postów: 60
Liczba wątków: 5
OCTGN ID: lajcik
Jak zauważyliście przenieśliśmy się na MyBB. Jest z grubsza podobnie tylko trochę inaczej.
Zmigrowało się wszystko co istotne - konta, hasła, wątki. Możliwe że miejscami jeżeli ktoś miał poformatowane np. decklisty w treści posta to się rozjechało, ale poza tym nie powinno być braków.
Nie przeniesione zostały:
sondy (konwerter się sypał),
shoutbox (jest po prostu nowy, czysty)
Aliasy - IPB umożliwiał zmianę wyświetlanej nazwy użytkownika na inną niż używana do logowania. Tutaj tego nie ma. Jeżeli ktoś życzy sobie zmianę loginu to proszę PM do mnie - zrobimy.
odznaki - wyklikałem je ręcznie, sprawdzcie czy wam czegoś nie brakuje
avatary - ustawiłem wszystkim domyślnie gravatar z maila rejestracyjnego. Inny trzeba niestety ustawić ręcznie.
Ficzerki:
Pole OCTGN ID w profilu gdzie można wprowadzić swój nick z OCTGN. Info pojawia się przy każdym poście. Docelowo osoby z wprowadzonym OCTGN ID będą dostawały odznakę octgn.
Można sobie wybrać ulubioną frakcję w profilu - będzie widoczna w postaci ikonki pod każdym postem
Wszelkie uwagi, braki, sugestie itd zgłaszajcie w tym wątku (albo do mnie osobiście) - będę pieczołowicie poprawiał.
Stare forum będzie tymczasowo zachowane w trybie offline, na wszelki wypadek, także nie ma obawy